Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Συστάσεις

Στην ενότητα αυτή θα βρείτε τις Συστάσεις που έχει δημοσιεύσει η Επιτροπή.

ΣΥΣΤΑΣΗ για τη Συμμετοχή Μαιών/Μαιευτών σε Τεχνητή Διακοπή Εγκυμοσύνης

11-09-2013



Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, θεωρώντας σημαντικό σχετικό ερώτημα που της υποβλήθηκε από τον κ. Μ. Μώρο, πρόεδρο του Συλλόγου Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου, εξέτασε το ζήτημα της συμμετοχής μαιών και μαιευτών σε επεμβάσεις τεχνητής διακοπής της εγκυμοσύνης, που διενεργούνται νομίμως σε δημόσιες ή ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες. Ειδικότερα, υπάρχει προβληματισμός ως προς το εάν μπορεί μία μαία ή ένας μαιευτής να απέχει από την υποβοήθηση τέτοιων επεμβάσεων, για συνειδησιακούς λόγους.


Σύσταση

Πρακτική άσκηση

Η Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική και την τεχνοηθική.

Περισσότερες πληροφορίες
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

H Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ, προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το αντικείμενο της σύγχρονης Βιοηθικής και Τεχνοηθικής μέσω του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος σεμιναρίων.

Περισσότερες πληροφορίες
"Η βιοηθική πάει σχολείο"

H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής και τεχνοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, κατόπιν εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες