Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uncategorised

Η Επιτροπή στην 1η Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα Fact-Checking

Η Επιτροπή συμμετείχε στην 1η Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα Fact Checking στην Ελλάδα "Αντιμετωπίζοντας την Παραπληροφόρηση: Η συμβολή των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων" εκπροσωπούμενη από τον Αντιπρόεδρό της κ. Χαράλαμπο Τσέκερη.

Η ημερίδα οργανώθηκε από κοινού από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνα και Καινοτομίας και το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" και έλαβε χώρα στις 4 Ιουλίου 2022 στο Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος" του ΕΚΠΑ.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.

Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο φαινόμενο της παραπληροφόρησης το οποίο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου διαλόγου, στην ανάγκη για την λήψη μέτρων περιορισμού του και έκανε ειδική μνεία στην σχετική σύσταση που εξέδωσε η Επιτροπή αναφορικά με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης κατά την υγειονομική κρίση της πανδημίας Covid-19.

Δείτε την αφίσα της ημερίδας εδώ.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Παρακολουθήστε την ημερίδα εδώ.

Πρακτική άσκηση

Η Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική και την τεχνοηθική.

Περισσότερες πληροφορίες
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

H Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής και τεχνοηθικής.


Περισσότερες πληροφορίες
"Η βιοηθική πάει σχολείο"

H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής και τεχνοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, κατόπιν εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες