Ανακοινώσεις

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Η Δική μου Βιοηθική»

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ ευχαριστούν τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους υπευθύνους καθηγητές και τις υπεύθυνες καθηγήτριες για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Η δική μου Βιοηθική" και τη συμβολή τους στην επιτυχία του.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των καλύτερων εργασιών έχουν ως εξής:

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020)

1η θέση η εργασία «Αντιμέτωποι με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» του ΓΕΛ Βυρώνειας Σερρών

2η θέση η εργασία «Toimplantornottoimplant» του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

3η θέση η εργασία «Μεταμόσχευση και δωρεά οργάνων – Γεγονότα, σκέψεις, συμπεράσματα και προτάσεις» του ΓΕΛ Καναλιών Μαγνησίας

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ (3 και 4 Οκτωβρίου 2020)

1η θέση η εργασία "Νευροηθική: Brainbuilding - Ποιος θα χαράξει τα όρια;» του 4ου ΓΕΛ Ρόδου.

2η θέση (από κοινού) η εργασία «Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί: Υπέρ και Κατά» του Πειραματικού ΓΕΛ Ηρακλείου και

η εργασία «Γενετικά Τροποποιημένοι και Κλωνοποιημένοι Άνθρωποι: Νέα Πραγματικότητα ή Σύγχρονες Χίμαιρες;» του ΓΕΛ Ζαχάρως Ηλείας.

3η θέση η εργασία «Ζην ή ευ ζήν;» του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Pierce.

 

Οι Επιτροπές αξιολόγησης έκριναν τις εργασίες με βάση την πρωτοτυπία της προσέγγισης των θεμάτων και την πληρότητα της παρουσίασης, ιδίως ως προς την ανάδειξη των σχετικών ηθικών διλημμάτων. Tο έργο των αξιολογητών δεν ήταν εύκολο καθώς η πλειονότητα των εργασιών που παρουσιάσθηκαν ήταν υψηλής ποιότητας, με ελάχιστες διαφορές στη σύγκρισή τους. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει να καθιερώσουμε τον διαγωνισμό ως θεσμό για το μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τις/ους υπεύθυνες/ους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική προσπάθεια και το τελικό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο των εκδηλώσεων στο κανάλι youtube της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και στο κανάλι youtube της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Πρακτική άσκηση

Η Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Περισσότερες πληροφορίες
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

H Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Περισσότερες πληροφορίες
"Η βιοηθική πάει σχολείο"

H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Περισσότερες πληροφορίες