Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής ασκεί αποκλειστικά συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απευθυνόμενη, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε εφόσον της ζητηθεί, προς οποιοδήποτε όργανο της Πολιτείας.

Hμερίδα με θέμα "Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στην Έρευνα"

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στην Έρευνα" στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», Κεντρικό Κτήριο, ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα.

Στην ημερίδα οι ομιλητές θα εισηγηθούν των θεμάτων που άπτονται της προστασίας των προσωπικών δεδομένων τόσο στην βιοϊατρική έρευνα όσο και στις κλινικές μελέτες καθώς και το πώς θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός της Ε.Ε. στην έρευνα εν γένει.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα

[17-06-2018] Ην. Βασίλειο: Γονιδιακά-επεξεργασμένα σπαρτά καλλιεργούνται για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά στη Μ. Βρετανία, γονιδιακά-επεξεργασμένες (Gene-edited / GE) υπέρ-καλλιέργειες πρόκειται να καλλιεργηθούν, αφού οι επιστήμονες εκμεταλλεύτηκαν ένα νομικό “κενό”.

Διαβάστε περισσότερα: [17-06-2018] Ην. Βασίλειο: Γονιδιακά-επεξεργασμένα σπαρτά καλλιεργούνται για πρώτη φορά

[15-06-2018] Καναδάς: Crowdfunding και βλαστοκύτταρα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η μεγάλη διαδικτυακή χρηματοδότηση από πολίτες (crowdfunding) για την ανάπτυξη εργαστηριακών ελέγχων σχετικά με τις θεραπείες βλαστοκυττάρων, τείνει να οδηγήσει σε παραπλανητικά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα: [15-06-2018] Καναδάς: Crowdfunding και βλαστοκύτταρα

[13-06-2018] Πορτογαλία: Απορρίφθηκε ο νόμος για την ευθανασία

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας απέρριψε νομοθετικό σχέδιο που νομιμοποιούσε την εθελοντική ευθανασία. Σε συνδυασμό με τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών της χώρας (κυρίως της καθολικής κοινότητας) το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε με μικρή διαφορά, κάτι που προμηνύει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων επί του θέματος.

Διαβάστε περισσότερα: [13-06-2018] Πορτογαλία: Απορρίφθηκε ο νόμος για την ευθανασία

ΒΙΟΗΘΙΚΑ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής

Το έκτο τεύχος του Περιοδικού

ΒΙΟΗΘΙΚΑ 2017 • Τόμος 3 • Τεύχος 2

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρικός τουρισμόςΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Μεγάλα δεδομένα (Big Data)

Γνώμη
Έκθεση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates