Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής» ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

 

«Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής»

 

Α΄ Κύκλος

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το αντικείμενο της σύγχρονης Βιοηθικής.

Ύστερα από μια επιτυχή πορεία πέντε ετών του αντίστοιχου σεμιναρίου της ΕΕΒ, για πρώτη χρονιά συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που θα καλύψει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων, όπως οι σχέσεις ασθενούς/ιατρού, η ανθρώπινη αναπαραγωγή, οι εφαρμογές της γενετικής, οι κλινικές μελέτες φαρμάκων, η ευθανασία, η «βελτίωση»  φυσικών και νοητικών ικανοτήτων κ.λπ.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει 13 εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δεκαπενθήμερη βάση, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2018, στην έδρα της Επιτροπής (Αθήνα) και, ταυτόχρονα, σε ειδική αίθουσα τηλεδιασκέψεων του ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Οι συναντήσεις είναι δίωρες, ημέρα Πέμπτη και ώρες 12.00-14.00. Στο τέλος κάθε εισήγησης θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση, με βάση και σχετικό βιβλιογραφικό υλικό που διανέμεται προ των συναντήσεων στους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα εκπόνησης εργασιών εμβάθυνσης σε θέματα της Βιοηθικής. Οι εργασίες θα παρουσιασθούν στις δύο τελευταίες συναντήσεις του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 80 ευρώ (καταβάλλεται από τους συμμετέχοντες εφάπαξ, τον Μάρτιο 2018). Μετά την ολοκλήρωση του Κύκλου, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης (στην οποία θα μνημονεύεται και η εκπόνηση εργασίας, από όσους το επιλέξουν), με προϋπόθεση την ελάχιστη παρουσία σε 10 συναντήσεις. Επί πλέον, το πρόγραμμα προβλέπεται να ενταχθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ, εξασφαλίζοντας τη χορήγηση διδακτικών μονάδων (ECTS) στους συμμετέχοντες.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Σχολών Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών, αλλά και σε επαγγελματίες (ιατρούς, βιολόγους, χημικούς, νοσηλευτές, δικηγόρους, δικαστές, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.), που έχουν ενδιαφέρον για τη Βιοηθική.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να στείλουν ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και παρακαλούνται να έχουν εξασφαλίσει τη δυνατότητα παρακολούθησης των σεμιναρίων τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα (Πέμπτη, 12.00-14.00, βλ. Πρόγραμμα Σεμιναρίου), ώστε να μη σημειώνονται απουσίες.

Στα σεμινάρια θα συμμετάσχουν έως 25 ενδιαφερόμενοι στην Αθήνα και 25 στη Θεσσαλονίκη. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας παραλαβής των βιογραφικών. 

Οι συμμετέχοντες (25 στην Αθήνα και 25 στη Θεσσαλονίκη) θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά από την Γραμματεία της Επιτροπής για την αποδοχή της αίτησής τους.

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

ΒΙΟΗΘΙΚΑ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής

Το έκτο τεύχος του Περιοδικού

ΒΙΟΗΘΙΚΑ 2017 • Τόμος 3 • Τεύχος 2

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρική ακριβείαςΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

 Ιατρικός Τουρισμός

Γνώμη

Έκθεση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates