[20-05-2019] Ην. Βασίλειο. Σιδέρωμα Στήθους - Ο εφιάλτης μιας βάναυσης πρακτικής

Η συγκεκριμένη πρακτική περιλαμβάνει το «σιδέρωμα του μαστού» με τη χρήση καυτών αντικειμένων, με σκοπό την καθυστέρηση της ανάπτυξης του στήθους των κοριτσιών, για την αποφυγή της προσοχής των ανδρών.

Η Εθνική Ένωση για την Εκπαίδευση αναφέρει, η επίγνωση του θέματος σχετικά με το « σιδέρωμα του στήθους», θα πρέπει να γίνει μέρος του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος για την προστασία των νεαρών κοριτσιών από την κακοποίηση.  Η συντηρητική βουλευτής Nicky Morgan δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει επίσης να εκπαιδεύονται, καθώς έχουν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο, σχετικά με το αναφερθέν ζήτημα. Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί έχουν καθήκον να αναφέρουν τυχόν ανησυχίες.

Ως παράδειγμα αναφέρουμε την Kinaya – το όνομα της οποίας έχουμε αλλάξει- που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η οικογένειά της προέρχεται από την δυτική Αφρική, όπου ξεκίνησε η συγκεκριμένη πρακτική του σιδερώματος ως έθιμο. Η Kinaya υποβλήθηκε σε αυτή στην ηλικία των 10 ετών. Όπως η ίδια αναφέρει, η μητέρα της, της είπε, πως πρέπει να σου «σιδερώσω το στήθος» για να αποφύγεις την έλξη των ανδρών, οι οποίοι λόγω της ύπαρξης αυτών θα σου ζητάνε σεξ. Επιπροσθέτως, η μητέρα που θα αναλάβει το «σιδέρωμα του μαστού», διαδικασία που περιλαμβάνει τη θέρμανση μιας πέτρας ή ένα φλεγόμενο κουτάλι, κάνοντας χρήση των συγκεκριμένων μέσων σε συνδυασμό με μασάζ και πάτημα του στήθους, με σκοπό τη μείωσή του. Αυτό μπορεί να κρατήσει για μήνες. Η Kinaya εξηγεί: «Ο χρόνος δεν διαγράφει τον πόνο που περνάς εκείνες τις στιγμές. Δεν επιτρέπεται ούτε να φωνάξεις, εάν το κάνεις θα είσαι ντροπή για την οικογένεια σου, καθώς δεν θα είσαι ένα δυνατό κορίτσι».

Υπολογίζεται ότι περίπου 1.000 κορίτσια στη Βρετανία έχουν υποστεί τη διαδικασία «σιδερώματος του στήθους». Αν και αυξάνεται η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, γύρω από το θέμα του καυτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, εντούτοις, υπάρχουν φόβοι ότι μικρός αριθμός ανθρώπων γνωρίζει για το «σιδέρωμα του στήθους».

 

Πηγή: BBC

Σταματία Χαλιμούρδα - Stagiaire EEB


NEW EDITION FOR STUDENTS


What I know about Bioethics


Edition
(in Greek only)CURRENT ISSUES PROCESSED BY THE COMMISSION

Precision medicine

NEW RECOMMENDATION

Enforcement of law for Research Ethics Committees (RECs)


Recommendation
(in Greek only)

 

"BIOETHICS GO TO SCHOOL"

 

The Commission organizes educational activities for schools (Secondary Schools and High Schools) related to bioethics

Information

EDUCATIONAL SEMINARSThe Commission organizes educational seminars covering a wide range of bioethics issues

Information

(in Greek only)

STAGES

 The Commission offers to students, mostly postgraduates, both from human and life sciences the Possibility of training on issues related to bioethics

Information

Free business joomla templates