[28-11-2019] ΗΠΑ: Ηλεκτρονικό τσιγάρο, η παράξενη ασθένεια που πλήττει τις ΗΠΑ Πολιτείες

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μια μυστηριώδης μόλυνση φαίνεται να χτυπά εδώ και μερικούς μήνες τους οπαδούς των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ενώ οι αρχές προειδοποιούν τώρα, οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια της νόσου. Και ίσως βρήκαν μια κρυφή πτυχή στους πνεύμονες των άρρωστων.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο παρουσιάζεται από καιρό ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση από το συμβατικό τσιγάρο. Στη συνέχεια, άρχισαν να σπείρονται αμφιβολίες. Μέχρι που, τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί άνθρωποι που είναι γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιώδεις δηλώνουν σοβαρές πνευμονικές διαταραχές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα πρώτο θύμα απετράπη τον περασμένο Αύγουστο. Από τις 6 Σεπτεμβρίου, οι αρχές αριθμούσαν τουλάχιστον 450 ασθενείς και, δυστυχώς, 5 θάνατοι που σχετίζονται με το πρόβλημα.

Μετά την ανάλυση των υγρών από τους πνεύμονες των ασθενών, φαίνεται ότι υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: τα προϊόντα περιέχουν THC, μια δραστική ουσία κάνναβης, και δείγματα ενός ελαίου βιταμίνης Ε που εξατμίζεται σε υψηλή θερμοκρασία και εισπνεόμενη, μπορεί να είναι η αιτία βλάβης στους πνεύμονες των ασθενών. Αλλά πιο ακριβείς αναλύσεις δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αυτή την υπόθεση.

Πρόκειται για το «Σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας». Αυτή είναι η αιτία που πάσχουν αυτοί οι ασθενείς. Το υγρό συσσωρεύεται στους πνεύμονες και το οξυγόνο δεν μπορεί πλέον να ρέει. Στις ακτινογραφίες πνευμόνων, μοιάζουν με σοβαρή ιική ή βακτηριακή πνευμονία, αλλά οι εξετάσεις αναπόφευκτα επανέρχονται αρνητικές.

 

Καλλιόπη Καγκελάρη - Stagiaire EEB

Πηγή: futura-sciences

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates