[08-05-2019] Ιταλία. Απαγόρευση εισόδου στα σχολεία, σε μη εμβολιασμένα παιδιά

Στην Ιταλία, τα παιδιά απαγορεύεται να εμφανιστούν στο σχολείο, εκτός εάν μπορούν να αποδείξουν πως έχουν υποβληθεί στους απαραίτητους εμβολιασμούς.

Η προθεσμία που έχει τεθεί, ισχύει για μήνες, σύμφωνα με την εθνική συζήτηση που αφορά τους απαραίτητους εμβολιασμούς. Οι γονείς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 500€, εάν στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς να τα έχουν εμβολιάσει. Τα παιδιά κάτω των έξι ετών δεν θα μπορούν να πάνε σχολείο.

Ο καινούργιος νόμος τέθηκε σε ισχύ εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων ιλαράς. Οι Ιταλοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται, πως τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, από τότε που εισήχθη ο συγκεκριμένος νόμος, έχουν βελτιωθεί.

Στο πλαίσιο του ιταλικού δικαίου, γνωστό ως Lorenzin, τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μια σειρά υποχρεωτικών εμβολιασμών πριν ξεκινήσουν τη σχολική τους πορεία. Τα εμβόλια αυτά περιλαμβάνουν: την ανεμοβλογιά, την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, παρωτίδα και την ερυθρά. Βάση των νέων κανόνων, τα παιδιά μέχρι την ηλικία των έξι ετών, θα αποκλείονται από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, χωρίς την απόδειξη των εμβολιασμών τους. Όσον αφορά, τις ηλικίες από 6 έως 16 ετών, δεν μπορεί να τους απαγορευτεί η είσοδος στο σχολείο αλλά οι γονείς τους έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα, στην περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την υποχρεωτική πορεία των εμβολιασμών.  

Ο κ. Grillo είπε: «οι κανόνες είναι απλοί. Χωρίς εμβόλιο, δεν έχει σχολείο». Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι περιφερειακές αρχές χειρίζονται την κατάσταση με διαφορετικούς τρόπους. Στη Μπολόνια, η τοπική αρχή έχει αποστείλει επιστολές αναστολής σε γονείς, περίπου 300 παιδιών, και συνολικά σε 5.000 γονείς που τα παιδιά τους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα απόδειξης των εμβολιασμών τους, μέχρι σήμερα.

Πηγή: BBC

Σταματία Χαλιμούρδα - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates