[10-04-2019] ΗΠΑ: Γυναίκα που αρνήθηκε να υποβληθεί σε άμβλωση κατηγορήθηκε ότι έλαβε «απάνθρωπη» απόφαση

Πριν μερικούς μήνες η 27χρονη Hannah Morris γέννησε δίδυμα στην Washington. Πολλοί την κατηγόρησαν ότι η επιλογή της να προχωρήσει με αυτήν την εγκυμοσύνη ήταν απάνθρωπη.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τα νερά της Hannah Morris έσπασαν λόγω μιας μόλυνσης από E. coli. Οι θεράποντες γιατροί την ενημέρωσαν ότι υπάρχει 100% πιθανότητα το μωρό να μην επιβιώσει ή να έχει αναπηρίες. Της προτάθηκε από τους γιατρούς να πάρει ένα φάρμακο το οποίο θα επέφερε πρώιμο τοκετό, κάτι το οποίο αρνήθηκε αντιδρώντας ενστικτωδώς και λέγοντας ότι σε περίπτωση που το βρέφος πεθάνει θέλει να είναι από φυσικά αίτια και όχι από οποιοδήποτε είδος φαρμάκου.

Στην προσπάθεια τον γιατρών να την πείσουν να προχωρήσει στον τερματισμό της εγκυμοσύνης η Hannah άκουσε να της εξηγούν ότι τα παιδιά θα γεννηθούν με τα άκρα τους προσκολλημένα στο σώμα τους , ότι οι πνεύμονες και οι νεφροί τους δεν θα καταφέρουν ποτέ να αναπτυχθούν. Σε μια τελευταία  προσπάθειά τους, της είπαν ότι αν προχωρήσει με αυτήν την εγκυμοσύνη αυτό θα ήταν κάτι βάναυσο και απάνθρωπο για τα αγέννητα παιδιά.

Αγνοώντας τις προσπάθειες των γιατρών να την πείσουν να αλλάξει γνώμη, η Hannah συνέχισε την εγκυμοσύνη και έκανε την κατάλληλη προετοιμασία. Ακόμα και με τα αρνητικά σχόλια των γιατρών η πίστη της έμεινε στις  εξετάσεις, οι οποίες έδειχναν ότι τα παιδιά της ήταν ακόμα υγιή και ζωντανά.

Στις 34 εβδομάδες εγκυμοσύνης η Hannah γέννησε τον George και τον Alfie. Ο Alfie γεννήθηκε με τρύπες στην καρδιά και ο George με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν οι δυσκολίες στην υγεία των δυο παιδιών ήταν προφανείς, λίγους μήνες αργότερα παραμένουν σε καλή κατάσταση. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν αν θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να αντέξουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας με τα οποία γεννήθηκαν και αν θα καταφέρουν να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, όπως επίσης το κατά πόσο θα έπρεπε η μητέρα να ακούσει η όχι τις συμβουλές των γιατρών.

 

Πηγή: Genethique

Ρωμανός Δούκας - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates