[01-04-2019] Ην. Βασίλειο: Νοσοκομείο του Λονδίνου καταψύχει τις ωοθήκες

Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να εμποδίσει την ιατρική υποβοήθηση εγκυμοσύνης για πολλές γυναίκες οι οποίες πάσχουν από καρκίνο και ως εκ τούτου κινδυνεύουν κατά τη θεραπευτική περίοδο.

Συγκεκριμένα καθίσταται δυνατή με χειρουργική επέμβαση η απομάκρυνση μιας ωοθήκης από την ασθενή διατηρώντας την κατεψυγμένη στους -196 ˚C.

Η παραπάνω διαδικασία βοηθά τη γυναίκα στη φυσική σύλληψη έτσι ώστε αν επιθυμήσει την απόκτηση ενός παιδιού να μπορεί να ξαναρχίσει τον εμμηνορροϊκό της κύκλο, με την επανατοποθέτηση του ιστού στο σώμα της.

Το γεγονός αυτό πραγματοποιείται και σε άλλα μέρη της Ευρώπης επί σειρά ετών.Το Royal London Free Hospital που βρίσκεται στο Hampstel θα είναι το πρώτο που θα προσφέρει αυτή την υπηρεσία σε Βρετανίδες γυναίκες. Να σημειωθεί εδώ ότι το κόστος των 3.500€ για τη διαδικασία αυτή καλύπτεται πλήρως από το ΝΗS (National Health Service).

Ο γυναικολόγος Paul Hardim εκφράζει την εξής άποψη: «Καταψύχουν ανθρώπινο ωοθηκικό ιστό από το 1999». «Έχουμε διαμορφώσει τα πρωτόκολλα μας πλήρως όσον αφορά το τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Δανίας».

Επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ομάδα ειδικών η κατάψυξη ωοθηκών είναι ακόμα πιο αποτελεσματική από την κατάψυξη ωαρίων για τη διατήρηση της γονιμότητας των γυναικών με καρκίνο.

Πηγή: Genethique

Κύρκου Αντωνία - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρική ακριβείαςΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ

Εφαρμογή της Νομοθεσίας Για τις Επιτροπές Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ)


Σύσταση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates