[10-02-2019] Η.Π.Α: Απαγόρευση χρήσης των όρων «τρανσέξουαλ», «έμβρυο», «επιστημονικά αποδεδειγμένο» από έγγραφα του CDC

Η διοίκηση Τραμπ απαγόρευσε στα Ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να χρησιμοποιούν επτά λέξεις , σε όλα τα έγγραφα που χρησιμοποιούνται για να προετοιμάσουν τον προϋπολογισμό του οργανισμού.

Οι αναλυτές του CDC ενημερώθηκαν για τις απαγορευμένες λέξεις οι οποίες είναι «έμβρυο», «τρανσέξουαλ», «ποικιλομορφία» , «ευάλωτοι», «δικαιώματα» , «αποδεικτικά στοιχεία», «επιστημονικά αποδεδειγμένο»σε συνάντηση που διεξήχθη με ανώτερα μέλη του Γραφείου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του CDC.

Αντί για τις φράσεις «βασισμένες στην επιστήμη» ή «βασισμένο σε αποδεικτικά στοιχεία» , οι αναλυτές τους είπαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν: «Το CDC βασίζει τις συστάσεις του για την επιστήμη, λαμβάνοντας υπόψη τα κοινοτικά πρότυπα και τις επιθυμίες».

Ο Δρ. Loren Schechter δήλωσε, πως ο τελικός σκοπός τους είναι να διαγράψουν κάποιους τύπους ανθρώπων από τον χάρτη, αναφερόμενος στην απαγόρευση των λέξεων «τρανσέξουαλ» και «ποικιλομορφία». Επίσης, δήλωσε πως φαίνεται σαν να επικρατεί μια αστυνομία σκέψης. Η Planned Parenthood αναφέρει ότι η διοίκηση του Τραμπ, έχει περιφρονήσει την υγεία των γυναικών, την κοινότητα των LGBTQ και την επιστήμη.

Η διοίκηση Τραμπ, αντιμετωπίζει την επιστήμη ως ζήτημα απόψεων και όχι ως αντικειμενική και τεκμηριωμένη πραγματικότητα. Έτσι , απομακρύνει ορισμένες λέξεις και πληροφορίες από συζητήσεις, έγγραφα, και ιστοσελίδες τα οποία δεν ταιριάζουν με το όραμα του Τραμπ. Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, έχει αφαιρέσει πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχετικά με τα άτομα LGBTQ.

Ο Arthur Caplan, καθηγητής βιοηθικής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, εκθέτει την άποψή του λέγοντας ότι η απαγόρευση της έγκυρης ορολογίας από τις κυβερνητικές εκθέσεις δείχνει τόσο άγνοια όσο και επικινδυνότητα της παρούσας κυβέρνησης. «Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αλήθεια με βία» σύμφωνα με τη βιοηθική.

 

Πηγή : Huffingtonpost

Αικατερίνη Χαλικιά - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρική ακριβείαςΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ

Εφαρμογή της Νομοθεσίας Για τις Επιτροπές Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ)


Σύσταση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates