[05-02-2019] ΗΠΑ: Το Οχάιο περνάει νομοσχέδιο για την άμβλωση βασισμένο στον εμβρυϊκό καρδιακό παλμό

Η βουλή των αντιπροσώπων πέρασε ένα νομοσχέδιο για την άμβλωση το οποίο θα απαγόρευε την διακοπή κύησης, μετά το χρονικό σημείο από το οποίο μπορεί να εντοπιστεί εμβρυϊκός καρδιακός παλμός.

Η  Βουλή της πολιτείας, όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικανοί, ψήφισε 65-30 υπέρ του προτεινόμενου νόμου, και ένα παρόμοιο αποτέλεσμα αναμένεται και στη Σύγκλητο προς το τέλος του έτους.

Το νομοσχέδιο καθιστά την πραγματοποίηση άμβλωσης σε έμβρυο με παλμό, κακούργημα πέμπτου βαθμού, τιμωρούμενο με ποινή στερητική της ελευθερίας μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή $2500 δολαρίων.

Ο εκλεγμένος κυβερνήτης της πολιτείας Mike DeWine, τάσσεται υπέρ της νομοθεσίας· ο αποχωρών κυβερνήτης John Kasich λέγεται ότι θα εναντιωθεί.

Υπέρμαχοι της άμβλωσης καταδικάζουν την κίνηση της Βουλής, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο αποτελεί επίθεση στα δικαιώματα της άμβλωσης όπως ισχύουν στις Η.Π.Α. Η Dr. Sarah Horvath, ερευνήτρια οικογενειακού προγραμματισμού στο American College of Obstetricians and Gynecologists, δήλωσε πως η απόφαση σχετικά με την πραγματοποίηση άμβλωσης ή όχι θα έπρεπε να παραμένει ανάμεσα σε μία γυναίκα και τον ιατρό της. “Κάθε περίπτωση πραγματικά είναι μοναδική και κάθε φορά που νομίζω πώς έχω ακούσει τα πάντα, έρχεται μία ασθενής, που με εκπλήσσει από τις συνθήκες ανάγκης φροντίδας της”.

Η ρεπουμπλικανή βουλευτής Christina Hagan, που υποστήριξε τον προτεινόμενο νόμο, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο σχεδιάστηκε ακριβώς ως πρόκληση στην απόφαση Roe vs. Wade. “Πιστεύουμε ότι το Οχάιο βρίσκεται στην καλύτερη θέση, να το περάσει μέσω των περιφερειακών Δικαστηρίων και του ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου ", δήλωσε η κυρία Hagan.

 

Πηγή: BioEdge

Mαρία Μέρκου - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρική ακριβείαςΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ

Εφαρμογή της Νομοθεσίας Για τις Επιτροπές Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ)


Σύσταση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates