[01-02-2019] Η.Π.Α: «Η Μελέτη Καρδιάς της Apple»

Η έρευνα καρδιάς της Apple, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Stanford Medicine, συγκέντρωσε δεδομένα καρδιακού ρυθμού για πάνω από 400.000 χρήστες της Apple Watch, στην προσπάθειά της να δει εάν οι φορητές συσκευές μπορούν να ανιχνεύσουν αποτελεσματικά τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτήσουν άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το χαρακτηριστικό αυτό του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) της Apple Watch Series 4.

H Apple έκλεισε την εγγραφή της τον Αύγουστο. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής, η Apple υπέβαλε ένα αίτημα για άδεια από τον FDA σε δύο εφαρμογές της Apple Watch που θα εμφανίζονταν στο Apple Watch Series 4, το οποίο εγκρίθηκε.

Προηγούμενες αναφορές υποστήριξαν ότι η Apple αξιοποίησε τη μελέτη καρδιάς και στις δύο αιτήσεις που έκαναν, ενώ το Stanford Medicine αποκάλυψε πως η κλινική δοκιμή χρησιμοποιήθηκε μόνο όσον αφορά τις ειδοποιήσεις της κολπικής μαρμαρυγής. Η διευκρίνιση αυτή αποκτάει νόημα, καθώς η καρδιακή μελέτη αφορούσε την κολπική μαρμαρυγή και όχι συστήματα ECG ή συλλογή δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου, μια εξειδικευμένη εφαρμογή συλλέγει δεδομένα των παλμών από το hardware της Apple Watch 1,2,3. Σε ορισμένες περιπτώσεις , η εφαρμογή ήταν σε θέση να ανιχνεύσει και να ενημερώσει τους χρήστες για τυχόν ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς. Η μελέτη έδειξε πως αυτοί οι ασθενείς που έλαβαν ακανόνιστες ειδοποιήσεις παλμών, βρέθηκε να έχουν κολπική μαρμαρυγή. Επίσης, προσπάθησε να ελέγξει πόσοι από αυτούς έλαβαν ιατρική φροντίδα.

Παρόλο που δεν έχει πάρει έγκριση, η καρδιολογική αυτή μελέτη μπορεί να θεωρηθεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την παροχή εύκολα προσβάσιμου ιατρικού υλικού στους καταναλωτές .

Η Apple αναμένεται να ενεργοποιήσει τη λειτουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος στην Apple Watch Series 4, το επόμενο διάστημα.

 

Πηγή: Appleinsider

Αικατερίνη Χαλικιά - Stagiaire ΕΕΒ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρική ακριβείαςΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ

Εφαρμογή της Νομοθεσίας Για τις Επιτροπές Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ)


Σύσταση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates