[16-01-2019] Ιαπωνία: Έξαρση ερυθράς και σχετικές ταξιδιωτικές οδηγίες από άλλες χώρες

Το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι έχει εξαλείψει την ερυθρά, μια ασθένεια γνωστή ως «γρίπη της Γερμανίας». Η ερυθρά έχει ήδη εξαλειφθεί, επίσης, στην Αμερική και σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση εξάλειψης της νόσου στην Αυστραλία, τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης, προειδοποιούν τους ανθρώπους που ταξιδεύουν με προορισμό την Ιαπωνία, κυρίως εγκύους, για την εμφάνιση της νόσου σε αυτή την χώρα.

Η ερυθρά, είναι εξαιρετικά μεταδοτική. Για τους ενήλικες θεωρείται ήπια, καθώς εμφανίζουν εξανθήματα και πυρετό για περίπου 2 με 3 μέρες, αν και μερικοί δεν αισθάνονται άρρωστοι. Ωστόσο, είναι η κύρια αιτία γενετικών ανωμαλιών, που μπορεί να προληφθεί αν κάποιος είναι εμβολιασμένος. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αποβολή, ειδικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες οι οποίες είναι έγκυες και δεν είναι εμβολιασμένες ή δεν έχουν περάσει ερυθρά, δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, από τη στιγμή που η νόσος αυτήν την περίοδο είναι σε έξαρση, συγκεκριμένα στις περιοχές Τόκιο και Καντό.

Η ερυθρά συνεχίζει να είναι πρόβλημα στην κεντρική Αφρική και στη νότια Ασία, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εμφάνιση της νόσου έχει μειωθεί σημαντικά κατά 97% από το 2000 έως το 2016, καθώς 152 από τις 194 χώρες έχουν ακολουθήσει πρόγραμμα εμβολιασμού.

Στην Αυστραλία είχαν εμφανιστεί κάποιες επιδημίες ερυθράς το 1958 με περιπτώσεις περίπου 5000 ασθενών και στην πρόσφατη δεκαετία του 1990 με περιπτώσεις περίπου 4000 ασθενών, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας. Με αφορμή αυτών των γεγονότων η Hunt δηλώνει πως οι εμβολιασμοί σώζουν και προστατεύουν ζωές και αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας υγιούς κοινωνίας.

Η Global Vaccine Action Plan, στοχεύει στην εξάλειψη της ιλαράς και της ερυθράς μέχρι το 2020.

 

Πηγή: CNN

Αικατερίνη Χαλικιά - Stagiaire ΕΕΒ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates