[19-12-2018] Δυτική Αυστραλία: Το 2019 θα παρουσιασθεί η νομοθεσία για την ευθανασία

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Υπουργό Υγείας του κράτους, RogerCook μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας σχεδιάζει να εισάγει νομοθεσία για την ευθανασία.

Η συγκεκριμένη νομοθεσία θα αφορά κυρίως τα άτομα τα οποία βιώνουν οδυνηρό και ανίατο πόνο που σχετίζεται με ανεπτυγμένες και προοδευτικές τερματικές συνθήκες με επιπρόσθετη επιλογή.

Επιπλέον μια κοινοβουλευτική επιτροπή έπειτα από έρευνα με θέμα το τέλος της φροντίδας της ζωής στο κράτος προχώρησε στη δημοσίευση μίας έκθεσης όπου συνιστούσε την νομιμοποίηση της ευθανασίας για ασθενείς «όπου ο θάνατος είναι ένα λογικά προβλέψιμο αποτέλεσμα».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επρόκειτο να λάβει ευρεία υποστήριξη τόσο από κατώτερα όσο και από ανώτερα στελέχη του κοινοβουλίου. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν αρκετοί βουλευτές οι οποίοι εξέφρασαν πώς θα είναι εναντίον του νομοσχεδίου αυτού!

Από την άλλη πλευρά ο φιλελεύθερος βουλευτής Nick Goiran επισήμανε πώς η ευθανασία είναι μια «συνταγή για κακοποίηση των ηλικιωμένων».

Τέλος, ο πρόεδρος του Αυστραλιανού Ιατρικού Συλλόγου της Δυτικής Αυστραλίας Omar Khorshid, δήλωσε πώς «θα ήταν καθοριστικής σημασίας, η διαβούλευση με τους σχετικούς τομείς» καθώς εγείρονται πάρα πολλές ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια!

 

Πηγή: BioEdge

Ευγενία Κρητικού - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates