[02-12-2018] Ην. Βασίλειο: Κοινωνική συνταγογράφηση και Βιοηθική της μοναξιάς

Η Βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την καταπολέμηση της «επιδημίας της μοναξιάς» στην χώρα, συμπεριλαμβάνοντας τις συστάσεις ιατρών για συμμετοχή των μοναχικών ασθενών σε μαθήματα τέχνης και χορού.

Οι θεράποντες ιατροί θα ενθαρρύνουν και θα παραπέμπουν τους ασθενείς σε κοινωνικές δραστηριότητες και εθελοντικές υπηρεσίες αντί για φαρμακευτικές θεραπείες, ως μέρος της νέας διακρατικής κυβερνητικής στρατηγικής που παρουσίασε η πρωθυπουργός Theresa May.

«Η μοναξιά είναι πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους στην κοινωνία μας σήμερα… μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας και υπόβαθρου», είπε η May. «αυτή η στρατηγική είναι μόνο η αρχή της παράδοσης μιας μακράς κοινωνικής αλλαγής στη χώρα αλλά και ένα ζωτικό πρώτο βήμα σε μια εθνική αποστολή για να τερματίσουμε τη μοναξιά στις ζωές μας». Περίπου το ένα πέμπτο των ανθρώπων λένε ότι είναι μόνοι. Σχεδόν 200.000 ηλικιωμένοι δεν είχαν συνομιλίες με φίλους ή συγγενείς για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός.

Η κυβέρνηση δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη έκθεση με στρατηγικές για την αντιμετώπιση της μοναξιάς με επίκεντρο τρεις βασικές συστάσεις: επενδύσεις στην έρευνα για να καταλάβουμε τι προκαλεί τη μοναξιά, υπολογισμός των αποτελεσμάτων και των λύσεων που λειτουργούν. Να ενσωματωθεί η μοναξιά σε μια ευρεία κοινωνική πολιτική, αλλά και να αναπτυχθούν ειδικές παρεμβάσεις για σημεία ενεργοποίησης, όπως η απώλεια συζύγου ή εργασίας και να δημιουργηθεί μια «εθνική συνομιλία» γύρω από το θέμα.

Σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, οι φορείς χάραξης πολιτικής ανησυχούν εξίσου για τη μοναξιά, με πολλούς ειδικούς να το χαρακτηρίζουν ως «κρίση δημόσιας υγείας». Μια μελέτη του Economist το 2018 έδειξε ότι το 22% των ενήλικων Αμερικανών «αισθάνονται πάντα ή συχνά μοναξιά ή στερούνται συντροφικότητας, ή διαφορετικά αισθάνονται απομονωμένοι». Σε πρόσφατη ανάρτηση του, ο εκκεντρικός Craig Klugman ανησυχεί ότι οι έρευνες και η ανάλυση της επιδημίας της μοναξιάς μπορεί να αντανακλούν μια στενή κατανόηση του τι συνιστά κοινωνική σύνδεση.

 

Πηγή: BioEdge

Λυδία Μπάρμπα- Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates