Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής» B΄ Κύκλος, Ιανουάριος -Ιούνιος 2019

H Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και τo Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προσφέρουν για δεύτερη συνεχή χρονιά μια εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το αντικείμενο της σύγχρονης Βιοηθικής.

Ύστερα από την ιδιαιτέρως επιτυχημένη διοργάνωση του αντίστοιχου σεμιναρίου την προηγούμενη χρονιά, συνδιοργανώνουν και για το έτος 2019 εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που θα καλύψει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων,  όπως η εισαγωγή στη Βιοηθική, η ευθανασία, οι βιοτράπεζες και οι τράπεζες γενετικών αποτυπωμάτων, η ενήμερη συναίνεση στις σχέσεις ασθενούς/ιατρού, Direct-To-Consumer Genetic Testingcarrier screening, αναπόδεικτες θεραπείες – ζητήματα βιοηθικής, αρχές δεοντολογίας στην έρευνα με ζώα εργαστηρίου, το νομικό πλαίσιο της δωρεάς οργάνων στην Ελλάδα, Δώρα, αντιδώρα και διαφθορά στην Ιατρική: μια ανθρωπολογική συζήτηση, InformedConsentProcedures, Research Ethics and Social Sciences και Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή &  τεχνολογικές προκλήσεις: η ανάγκη αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των Σχολών Θετικών και Θεωρητικών Επιστημών, αλλά και επαγγελματίες δικηγόρους, δικαστές, ιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.ά.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει 12 εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2019, στην έδρα της Επιτροπής (Αθήνα) και, ταυτόχρονα, σε ειδική αίθουσα τηλεδιασκέψεων του ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Οι συναντήσεις είναι δίωρες, ημέρα Πέμπτη και ώρες 12.00-14.00 κατά τις ημερομηνίες 17/1, 31/1, 14/2, 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 11/4, 25/4, 9/5, 23/5, 6/6 και 13/6/2018 (παρουσίαση εργασιών).

Μετά την ολοκλήρωση των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολούθησαν τουλάχιστον τα δέκα (10) από τα δώδεκα (12) σεμινάρια εξασφαλίζοντας τη χορήγηση διδακτικών μονάδων (ECTS) στους συμμετέχοντες.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς θα υπάρχουν και εισηγητές από το εξωτερικό.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος (προεγγραφή), παρακαλούμε όπως αποστείλετε σχετικό e mail με σύντομο βιογραφικό σας σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">secretariat@bioethics.gr, αναφέροντας και σε ποια πόλη επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο (Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120 ευρώ και οι διαθέσιμες θέσεις είναι 25 στην Αθήνα και 25 στη Θεσσαλονίκη.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για τον τρόπο πληρωμής του κόστους.

Η τελική λίστα των συμμετεχόντων θα καταρτιστεί  μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Σεμιναρίου οπότε και θα σταλεί σχετική ειδοποίηση στους συμμετέχοντες.


ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates