[14-11-2018] Αυστραλία: Άνδρας καταδικάστηκε επειδή υποβοήθησε τη γυναίκα του να αυτοκτονήσει

Πρωτοφανές γεγονός για την Αυστραλία αποτελεί ο λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε ένας άνδρας 69 ετών από το Ανώτατο Δικαστήριο της Queensland.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας αυτός όχι μόνο συμβούλεψε την γυναίκα του, η οποία υπέφερε από πόνους για πολλά χρόνια να αυτοκτονήσει, ενώ δεν ήταν άρρωστη, αλλά της υποσχέθηκε πώς θα την βοηθήσει να αυτοκτονήσει.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πώς ο 69χρόνος αυτός άνδρας, εν ονόματι GrahamMorant, ήταν σύμφωνος να κερδίσει 1,4 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλιση ζωής της συζύγου του. Υποστηρίζεται πώς ήταν ευσεβής χριστιανός και είχε ενημερώσει τη σύζυγό του ότι με τα προαναφερθέντα χρήματα θα έχτιζε μια θρησκευτική κοινότητα στην χερσόνησο του GoldCoast.

Αρχικά ο GrahamMorant, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην αυτοκτονία της συζύγου του, όμως αργότερα ομολόγησε πώς την βοήθησε να αυτοκτονήσει.

Ο Καθηγητής Ben White, νομικός στο Queensland University of Technology, ανέφερε στο BBC ότι οι περιπτώσεις υποβοηθούμενης αυτοκτονίας είναι «πολύ σπάνιες» στην Αυστραλία.

Πηγή: BioEdge

Ευγενία Κρητικού- Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (ΓΤΟ)ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Ιατρική ακριβείας: Εφαρμογές και ηθικά ζητήματα

Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates