[21-09-2018] Αυστραλία : Καταψήφιση νομοσχεδίου περί ευθανασίας

Η γερουσία του Αυστραλιανού κράτους απέρριψε (36 έναντι 34 ψήφων) το νομοσχέδιο περί ευθανασίας.

Έπειτα από αρκετές ημέρες συζητήσεων, με πολλούς πολιτικούς να είναι αρχικά αναποφάσιστοι ή υπέρ του νομοσχεδίου, το νομοσχέδιο τελικά καταψηφίστηκε.

Το νομοσχέδιο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον ανεξάρτητο γερουσιασστή David Leyonhjelm, υποστηρίχθηκε ευρέως από τους γερουσιαστές του Αυστραλιανού Εργατικού Κόμματος και πολιτικούς από τα μικρότερα κόμματα. Ωστόσο, τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης αντιτάχθηκαν στη νομοθεσία.

Σε περίπτωση επιτυχίας, το νομοσχέδιο θα ανέτρεπε το Νόμο περί ευθανασίας του 1997, νόμο που απέσυρε τη δύναμη του Αυστραλιανού κράτους και της Βόρειας Επικράτειας να νομοθετεί για την ευθανασία. Ο συγκεκριμένος νόμος εισήχθη ως απάντηση στη νομιμοποίηση της Ευθανασίας από το Βόρειο έδαφος το 1995.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη στη συζήτηση περί ευθανασίας στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η νομοθεσία πιθανότητα θα αποτελούσε ισχυρή υποστήριξη τόσο για την Επικράτεια της Αυστραλιανής πρωτεύουσας, όσο και για τη Βόρεια Επικράτεια.

Ο επικεφαλής υπουργός της Επικράτειας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (Australian Capital Territory -ACT) Andrew Barr -ο οποίος υποστηρίζει την ευθανασία - επέκρινε το κοινοβούλιο για την απόρριψη του νομοσχεδίου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία για αλλαγή.  

 

Πηγή: BioEdge

Φρίντα Αγγελίου - Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates