[19-09-2018] ΗΠΑ: Παροχή ασφαλιστικής κάλυψης για την κατάψυξη γαμετών για ασθενείς με καρκίνο

To Ιλλινόις, αποτελεί την πιο πρόσφατη Αμερικανική Πολιτεία, στην οποία οι ιατρικές ασφαλιστικές εταιρίες χρηματοδοτούν θεραπείες συντήρησης της γονιμότητας, για ασθενείς με καρκίνο.

Στις 27 Αυγούστου του 2018, ο κυβερνήτης Bruce Rauner, έκανε το Ιλλινόις την πέμπτη Πολιτεία που πέρασε η συγκεκριμένη νομοθεσία, με την καθηγήτρια Teresa Woodruff, διευθύντρια της Κοινοπραξίας στο Northwestern University του Ιλλινόις, να δηλώνει πως είναι μια στιγμή που η έρευνα, η ιατρική και οι νομοθετικές αποφάσεις, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των οικογενειών των πολιτών του Ιλλινόις.

Με την νέα νομοθεσία, οι πάροχοι ασφάλισης υγείας στο Ιλλινόις πρέπει τώρα να χρηματοδοτήσουν μέτρα όπως η κατάψυξη των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων για να δώσουν στους ασθενείς την δυνατότητα να μπορούν να συλλάβουν παιδί, ακόμη και μετά από επίπονες θεραπείες καρκίνου (π.χ. χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις), που ίσως τους καταστίσουν μη ικανούς για γονιμοποίηση.

Στο STL News η Laura Jane Hyde, διευθύνων σύμβουλος του Gilda's Club Chicago, χαιρέτησε την πρωτοβουλία, αναφέροντας ότι όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιβιώνουν από τη νόσο του καρκίνου, δίχως όμως μετέπειτα να είναι ικανοί για αναπαραγωγή και τονίζει ότι η νέα αυτή επιλογή που θα έχουν για κατάψυξη ωαρίων και σπερματοζωαρίων, δίνει πραγματικά ελπίδα τόσο για μια μελλοντική ευκαιρία στη μητρότητα, όσο και στη μάχη τους με την επάρατο νόσο.

Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι προηγουμένως, παρόλο που υπήρχαν εγκαταστάσεις κατάψυξης γαμετών, συχνά το κόστος θα έπρεπε να καλυφθεί από τους ίδιους τους ασθενείς. Η πρώην ασθενής Megan Connolly δηλώνει ενθουσιασμένη επί του θέματος τονίζοντας τη σημασία που έχει το γεγονός ότι οι ασθενείς πλέον θα μπορούν να επικεντρώνονται στη βελτίωση της κατάστασής της υγείας τους, δίχως να πρέπει να ανησυχούν περαιτέρω και για το οικονομικό βάρος της διατήρησης της γονιμότητάς τους.

Πηγή: BioNews

Κωνσταντίνος Παπαδάκης – Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates