[14-09-2018] Βέλγιο: Πολλές αμβλώσεις δεν είναι σύννομες

Στο Κοινοβούλιο του Βελγίου, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για την πλήρη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Ερωτηματικά, λοιπόν, δημιουργούνται σχετικά με τις συνθήκες νομιμότητας αλλά και τις περιπτώσεις παράνομων αμβλώσεων που εμφανίζονταν έως τώρα.

Κατά το 1990, ο Βελγικός νόμος τροποποιήθηκε με σκοπό την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων, συνοδευόμενος όμως από ορισμένους περιορισμούς.

Στην Cliniques Universitaires Saint-Luc των Βρυξελλών οι γιατροί προκρίνουν την λύση της άμβλωσης, σε περιπτώσεις που το παιδί επρόκειτο να γεννηθεί με κάποια ιδιαίτερα σημαντική λοίμωξη, ενώ σύμφωνα με τον Βελγικό νόμο ο κίνδυνος πρέπει να είναι 100%.

Επίσης, η GACEHPA (ομάδα δράσης κλινικών αμβλώσεων για εξωτερικούς ασθενείς), εμφανίζεται να έχει σκοπίμως παραβλέψει ένα από τα σημεία του νόμου, μη ενημερώνοντας τους ασθενείς τους σχετικά με τη δυνατότητα υιοθεσίας σε περίπτωση που οι γυναίκες αυτές δεν το ζητήσουν.

Τέλος o Yannick Manigart, κλινικός διευθυντής στην CHU Saint-Pierre των Βρυξελλών, αναφέρει ότι προσφάτως διενήργησε άμβλωση σε ένα κορίτσι που ήταν έγκυος επί 16 εβδομάδες, παρόλο που ο νόμος απαγορεύει τις αμβλώσεις έπειτα από το πέρας των 12 εβδομάδων.

Πηγή: Genethique

Κωνσταντίνος Παπαδάκης – Stagiaire EEB

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates