[05-09-2018] ΗΠΑ: Η Aρχή Προστασίας Περιβάλλοντος εμποδίζει τη Δημοσίευση Έκθεσης Καρκινογόνου Χημικού

Μια έρευνα της ιστοσελίδας Politico διαπιστώνει ότι η Αρχή καθυστερεί εδώ και ενάμιση χρόνο την εκτίμηση των κινδύνων πρόκλησης καρκίνου από τη φορμαλδεΰδη.

Η Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (Environmental Protection Agency, EPA) καθυστερεί τη δημοσίευση ενός σχεδίου αξιολόγησης της φορμαλδεΰδης, στο οποίο διαπιστώνεται ότι το εν λόγω χημικό προκαλεί καρκίνο της ρινικής και στοματικής κοιλότητας και λευχαιμία, σύμφωνα με την Politico.

Η έκθεση είναι έτοιμη ήδη πριν από την «είσοδο» του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ στον Λευκό Οίκο, ωστόσο δεν έχει ακόμη προωθηθεί στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών για αξιολόγηση, ούτε έχει δημοσιευτεί, αναφέρει η Politico.

Η έρευνα της Politico δείχνει ότι τα ανώτερα στελέχη της EPA αποκρύπτουν την έρευνα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χημικής βιομηχανίας. «Σε κάθε γωνία, βλέπεις την Αρχή να προσπαθεί είτε να περιορίσει τον ρόλο της επιστήμης, είτε να χειραγωγήσει τον ρόλο της επιστήμης, ή απλά να αγνοεί την προσπάθεια των επιστημόνων να επιτελέσουν το κρίσιμο έργο τους, δηλαδή να διαφυλάξουν ότι η ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον απολαμβάνουν προστασίας», δήλωσε στην Politico η Jennifer McPartland, ανώτερη επιστημονική υπάλληλος στο Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας (Environmental Defense Fund).

Η Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τη Vox, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές σε μία επιστολή τους προς τον πρώην επικεφαλής της ΕΡΑ, Scott Pruit, τον Μάιο, λένε: «Έχουμε μάθει επίσης ότι, την ίδια στιγμή που οι διορισμένοι με πολιτικά κριτήρια στην Αρχή υπάλληλοί της καθυστερούσαν με τα αιτήματά τους την πορεία της αξιολόγησης της φορμαλδεΰδης μέσω της διαδικασίας επανελέγχου, τόσο το Αμερικανικό Χημικό Συμβούλιο (ACC), όσο και ενδιαφερόμενες εταιρείες όπως η Exxon Mobil, ασκούσαν πίεση στην Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος να μην δημοσιεύσει την αξιολόγηση για δημόσιο σχολιασμό, όπως είχε προσχεδιαστεί».

Πηγή: The Scientist

Χρήστος Σερμιέ -Stagiaire ΕΕΒ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Χρήση Ανθρώπινου Βιολογικού στην Έρευνα- Βιοτράπεζες

ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί στην Αγροτική Καλλιέργεια και την Κατανάλωση: Μια Επικαιροποιημένη Προσέγγιση


Γνώμη

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates