[05-10-2017] ΗΠΑ: H πρώτη τράπεζα σπέρματος που προσφέρει ολοκληρωμένη εκτίμηση για την ψυχολογική κατάσταση των δωρητών

Η τράπεζα σπέρματος «California Cryobank» ιδρύθηκε το 1977, στην Καλιφόρνια. Η California Cryobank αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα αποθήκευσης αναπαραγωγικού ιστού και συγκεκριμένα των κατεψυγμένων σπερματοζωαρίων και ωαρίων.

Λειτουργεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία. Πρόσφατα, η «California Cryobank» έγινε η πρώτη τράπεζα σπερματοζωαρίων στη βιομηχανία, η οποία πραγματοποιεί διαλογή των δοτών, μετά από εκτίμηση ψυχολογικών προβλημάτων.

Η παραδοσιακή λειτουργία της βιομηχανίας δωρητών σπερματοζωαρίων μέχρι σήμερα, δεν περιλάμβανε τη διαδικασία εκτίμησης ψυχολογικών προβλημάτων στους δωρητές. Η California Cryobank, θέλοντας να διασφαλίσει υψηλότερη ποιότητα στις παροχές υπηρεσιών, έχει αναπτύξει ένα δίκτυο αποτελούμενο από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υπό την καθοδήγηση του Dr. Andrea Braverman, Διευθυντή Ψυχολογικών Υπηρεσιών της California Cryobank, οι οποίοι ασχολούνται με την εν λόγω εκτίμηση.

Η California Cryobank είναι εγγεγραμμένη στον οργανισμό Food and Drug Administration (FDA) και διαθέτει άδεια από τις πολιτείες, της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης. Επίσης, σύμφωνα με τον Dr. Andrea Braverman, η California Cryobank έχει ενταχθεί στο προσκήνιο της ανάλυσης δότη με την εισαγωγή μιας περιεκτικής ψυχολογικής εκτίμησης, συμπεριλαμβανομένης από μια εμπεριστατωμένη προσωπική κλινική συνέντευξη και από ψυχολογική εξέταση, χρησιμοποιώντας ένα κατάλογο αξιολόγησης της προσωπικότητας. Επιπλέον, η χρήση των καλύτερων ψυχομετρικών οργάνων, σε συνδυασμό με μια εκτεταμένη συνέντευξη από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, εισάγει τον προσυμπτωματικό έλεγχο των δοτών σε υψηλότερο επίπεδο.

O Scott Brown προσθέτει ότι: «Ακούμε από όλο και περισσότερους πελάτες, τα τελευταία χρόνια ότι ο ψυχολογικός έλεγχος είναι κάτι που πραγματικά αξίζει. Αυτή η δήλωση αποτελεί ένα ακόμη λόγο για να συνεχίσουμε να βοηθάμε στη δημιουργία ευτυχισμένων και υγιεινών οικογενειών».

Εκτός από την εξέταση του ψυχολογικού υπόβαθρου, η California Cryobank είναι επίσης μια από τις πρώτες τράπεζες σπερματοζωαρίων που εφαρμόζουν ελέγχους σχετικά με εγκληματολογικό υπόβαθρο, ως μέρος της διαδικασίας προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο Ιατρικός Διευθυντής Dr. Jaime Shamonki αναφέρει ότι: «Πιστεύουμε στη σωστή διαλογή καθώς και στην έγκαιρη και έγκυρη συναίνεση. Η διαδικασία εξέτασης επιλέγει δεσμευμένους και ενήμερους δωρητές».

Λιγότερο από το 1% των αιτούντων πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνουν χορηγοί της California Cryobank. Επιπλέον, η διαδικασία διαλογής του δότη περιλαμβάνει αυστηρά πρότυπα ποιότητας δείγματος, τρεις γενεές ανασκόπησης οικογενειακού ιατρικού ιστορικού, γενετική εξέταση και δοκιμές μεταδοτικών ασθενειών.

Πηγή: Prnewswire

Aλεξάνδρα Ι. Κοζαμάνη – Stagiaire ΕΒΒ

ΒΙΟΗΘΙΚΑ

Ηλεκτρονικό Περιοδικό της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής

Το έκτο τεύχος του Περιοδικού

ΒΙΟΗΘΙΚΑ 2017 • Τόμος 3 • Τεύχος 2

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣΤι ξέρω για τη Bιοηθική
...για να ενημερωθείς, να προβληματιστείς και να αποφασίσεις...


 ΈκδοσηΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ιατρικός τουρισμόςΝΕΑ ΓΝΩΜΗ

Μεγάλα δεδομένα (Big Data)

Γνώμη
Έκθεση

ΒΙΟΗΘΙΚΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"H Επιτροπή πραγματοποιεί ενημερώσεις για θέματα βιοηθικής σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Θα ανταποκριθούμε με  χαρά σε κάθε εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πληροφορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑH Επιτροπή οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων βιοηθικής

Πληροφορίες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗΗ Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης για θέματα του αντικειμένου της σε φοιτητές με ειδικό ενδιαφέρον για τη βιοηθική

Πληροφορίες

Free business joomla templates